banner

We love to create unique, successfull templates for your websites

countdown Timer Expired

Days
Hours
Minutes
Seconds
Важно е да се помисли как диетата се отразява на социалния ви живот.

Важно е да се помисли как диетата се отразява на социалния ви живот.

Социална връзка и дълголетие

Когато повечето хора мислят за живеене на дълъг, здравословен живот, храна и фитнес, обикновено са първите неща, които идват на ум. И, знаете ли, да не правите нещо тъпо като да залепите пръста си в електрически изход или да скачате оградата в зоопарка, за да вземете селфи с лъв.

Със сигурност, когато става въпрос за дълголетие, храна и фитнес играят роля, но те не са единствените парчета от пъзела, а дори и най -важните фактори в това.

Ядене от клуб Cookbook, в който бях, където всеки месец бихме избирали друга готварска книга и всяка от тях приготвяше рецепта от нея.

Преди няколко години, аз Отидох на семинар с дълъг ден за дълголетието. Най -интересното, което научих, беше, че социалната връзка беше най -важният изменяем фактор за дълголетието и качеството на живот. Изследователят ни показа как силата на връзките повече, отколкото броят на връзките направи значение. От друга страна, социалната изолация увеличава риска от преждевременна смърт с 14%. Изследването показа, че самотата повишава кръвното налягане, нарушава съня, намалява имунитета, задейства депресията и увеличава хормоните на стреса.

Социална изолация, здраве и възпаление

Изследванията върху ефектите на здравето на социалната изолация са доста ясни. Но когато погледнете много съвети за хранене, голяма част от него е социално изолираща. Това е така, защото повечето съвети за хранене всъщност са насочени към отслабване, а не за здраве, въпреки това, което може да се твърди. И не, теглото не е равно на здравето. Помислете как диетата се отразява на вашия социален живот. Когато броите калории/точки/макроси, изрязвате цели храни или групи храни или „ядете чисти“, е доста трудно да излезете да се социализираме, защото повечето от начините, по които се социализираме, са съсредоточени около храната.

Закуската с някои от любимите ми не-диетични RD за последния път, когато бях в Бостън

Социалната изолация е стресираща. Освен психичното здраве, стресът от социалната изолация може да окаже значително влияние и върху физическото здраве. Алостатичното натоварване е кумулативното натоварване на стрес върху телата ни. Този стрес може да дойде от физически фактори, като лошо хранене (не яде достатъчно и/или хранителен дисбаланс), прекомерно извършване или лишаване от сън. Той може да дойде и от психологически стрес, произтичащ от преживяване на травма или потисничество (сексизъм, расизъм, фатфобия и т.н.), работа/връзка/финансов стрес и, разбира се, социална изолация.

Всеки човек има променлива толерантност към стрес поради генетика и житейски опит. По принцип всички ние имаме „кофа“ с различни размери, която държи алостатичното ни натоварване и когато тази кофа прелива, тогава можем да изпитваме симптоми като възпаление, умора и хронично заболяване. Социалната изолация е като зарязване на вода в нашата кофа, докато социалната връзка е като изхвърляне на малко вода. За разлика от това, яденето на противовъзпалителни храни е като да извадите малки лъжици вода от кофата ни, а ако следването на противовъзпалителна диета причинява значителен психологически стрес или неадекватно хранене, вие просто изсипвате чаши вода обратно.

Как диетата влияе на социалния ви живот

Когато диетите, какво правите, когато приятел ви покани за импровизирана среща за пица и бира? Преминавате ли и се мотаете у дома с основен случай на FOMO? Отивате ли и поръчвате салата, чувствате се тъжни и лишени през цялото време, докато гледате приятелите си да се наслаждават на вкусна храна? Или отивате и просто ядете пицата със страна на вина и срам, разсеяна от това, което ще направите утре, за да го компенсирате?

Когато се диети, как можете напълно да се насладите на уикенд със семейството си? Ще прекарвате ли часове време и допълнителни пари при приготвяне на храна за диета, за да донесете? Или ще се откажете, да кажете да кажете с него и да прекарате целия уикенд на раната.

Когато се диетирате, ще можете ли да си починете и да излезете на обяд с колеги? Или ще трябва да пропускате и да ядете своя опакован и подготвен обяд сами пред бюрото си?

Всички тези примери ми звучат доста стресиращо. И според мен всяка хранителна полза, която може да получите, се надвишава от възпалението, причинено от стрес.

Мислене да ходиш на диета? In the infamous words of Dionne...

,url:https://media.giphy.com/media/MNU763nK9dUD6/giphy.gif,resolvedBy:embedly,floatDir:null,thumbnail_width:400,version:1.0, Заглавие: Alicia Silverstone Film GIF - Find & Share on Giphy, Решено: Вярно, Тип: Видео, Миниейл_хайт: 225, Providername: Giphy, Описание: Открийте и споделете този Dionne Clueless GIF с всички, които познавате. Giphy е как търсите, споделяте, откривате и създавате gifs., Providerurl: http: //giphy.com} data-block-type = 22 id = block-yui_3_17_2_1_1560789056613_30309>

Открийте и споделяйте този Dionne Cluefloy Gif с всички с всеки Dionne Cluevely Gif с всички Dionne Cluele Gif с всички Dionne Cluele Gif с всички Dionne Cluevely Gif с всички Dionne Cluevely Gif с всички Dionne Cluele Gif с всички Dionne Clueploy Gif с всички Dionne Clueploy Gif с Dionne Cluele с всички Dionne Cluevely GIF с Dionne Clue ти знаеш. Giphy е как търсите, споделяте, откривате и създавате GIF. Топ 3 неща, които чувам. Толкова е лесно да се убедите, че правите най -здравословното нещо, като останете вкъщи и готвите нещо „здравословно“. Понякога това може да е така. Ако излизате да ядете доста често, сигурно, тялото ви може да се нуждае от почивка, вода и зеленчуци. Важно е да помислите как диетата се отразява на социалния ви живот. Ако диетата ви води до социална изолация, диетата ви всъщност не е здрава.

в At At Super Fun BBQ и Bluegrass събитие за историческа Колумбия. Неограничен барбекю от любимата ми фуга за барбекю в Колумбия - Да, моля те!

Здравословното хранене е гъвкаво хранене. Тя ви позволява да излизате да ядете с приятели, напълно да се наслаждавате на почивка без диети за хранене със семейството и да пътувате, без да стресирате да не сте извън диетата си. Човешките същества са проектирани да се свързват с храната и насърчаването на социалната връзка трябва да бъде част от начина, по който говорим и мислим за храненето и здравето. Няма нищо лошо в това да имам свързани с храненето цели (или намерения, както бих предпочел да им се обадя), но ако това означава да пропуснете или стресирате с течение на времето със семейството и приятелите, тогава това може да е целта за хранене, която да преразгледате.

Тази публикация първоначално е публикувана 10/16. Текстът и изображенията са актуализирани, за да ви дадат възможно най -доброто съдържание.

Човешките същества са проектирани да бъдат гъвкави около храната

Психичното здраве също е здравето

пускане на правила за диета на ваканция

Здравейте Момчета! Още една седмица, още един кръг от публикации за гости от някои от любимите ми блогъри на RD, докато аз разглеждам Япония! Днес Ребека Клайд от Nourish Nutrition Co. споделя тази лудо вкусно изглеждаща рецепта за копринен шоколадов пай. Нейната фотография е просто зашеметяваща, така че определено разгледайте нейния блог и ако сами сте в играта за блогове за храна, тя и друг диетолог наскоро започнаха курс за фотография на храни.

Чрез много опити и грешки разбрах, че обикновено не обичам да ям „здрави“ десерти. Обещанието за десерт, който е упадъчен, както и функционално подхранващо, изглежда не се добавя в повечето ми преживявания. Няма да губя вкусовите си рецептори на протеинов сладолед, който наистина не е сладолед, не искам истинското нещо. Тъй като нека бъдем честни, изядох пинта „здрав“ сладолед, след което се обърнах към надеждния си B&HS, защото, добре, че това е Бен и Джери.

Това е моето обичайно, но понякога има изключение. Този копринен шоколадов пай е едно вкусно изключение. Вместо просто да използвам захар от тръстика, аз подчиних изсушени водопровод за част от захарта и добави наистина приятен вкус към шоколада. Сушените водопроводници (или ахемни сливи) са чудесен източник на витамин К, фибри и калий. Така че получавате няколко хранителни вещества от подсладителя си, отколкото не бихте получили от надеждна захар от тръстика.

копринен шоколадов пай с малини Rhubarb топинг

съставки

Топинг

1 чаша замразена ревен

1 чаена лъжичка лимонов сок

кора

2 пакета Греъм крекери

4 супени лъжици масло

пълнене

6 яйца

1/4 чаша изсушени водопроводници, пюрирани (ако водопроводните са сухи, добавете пръскане на вода преди пюре)

2.5 супени лъжици царевично нишесте

1 супена лъжица бяла захар

2 чаши мляко

1/4 чаша масло, кубче

1 чаена лъжичка ванилия

2 1/2 чаши полу -полувреме -Сървете шоколадови чипове

Инструкции

разтопете масло.

Пулсови крекери на Греъм в хранителен процесор (или блендер с високо захранване), докато стане текстурата на финия пясък.

Натиснете здраво коричката на Graham Cracker в тиган с пай или дъно на кифла (в зависимост от това дали искате отделни пайове или голям)

Добавете яйца, отвес в пюре, захар и царевично нишесте към голяма купа с микровълнова фува. Разбийте, след това добавете мляко и продължете да разбивате до гладкост.

Микровълнова тази смес за 5 минути, но изваждайте купа всяка минута, за да разбиете до гладкост. (Може да стане наистина тромаво, без Бъдете сгъстяващи се)

Добавете масло и ванилия, разбийте, докато маслото се разтопи и сместа стане гладка.

Добавете шоколадов чипс и разбийте до гладкост.

Изсипете в подготвена коричка и след това в хладилник за около 4 часа. Влезте в кухнята и оставете творчеството си да блести! Тази публикация изследва начините за сключване на мир с хранителни храни чрез готвене.

Като диетолог, който е специализиран в интуитивното хранене и лечението на хранителни разстройства, едно нещо, на което често работя с клиентите си, е да им помагам да сключат мир с хранителни храни.

За всеки, който има история на диета и безредно хранене, храните от страх са често срещани. Страхът и безпокойството около определени храни могат да се развият по много различни начини. Понякога това е храна, която се избягва от страх от наддаване на тегло. Друг път това е културата на уелнес за храна, която се счита за нездравословна. Много пъти клиентите ми се страхуват от определени храни, защото в миналото са имали страшни преживявания, например определени храни, които често се вливат.

Тъй като идеята за ядене на тези хранителни храни е провокираща тревожност, те правят това, което всеки прави, когато изпитва безпокойство - избягвайте! Страхните храни стават храни извън границите, което, разбира се, просто прави идеята да яде тази храна още по-голяма тревожност, провокираща следващия път наоколо. По -долу е цикълът на безпокойство, който често обсъждам с клиентите си в контекста на хранителни храни:

Докато избягвам страха, които храните облекчават безпокойството в краткосрочен план, той увеличава безпокойството в дългосрочен план. Наличието на хранителни храни може да окаже голямо влияние върху качеството на живот и отношенията с храната. Това може да направи социалното хранене изключително тревожно провокиране, да затрудни яденето на приятни ястия и когато е тежко, може дори да повлияе на способността на човек да подхранва адекватно тялото си.

Друго нещо, което се случва, когато някой има храна за страх, е, че те губят умения за компетентно ядене на храната. Те или го ограничават, или го бият/преяждат като отговор на реакция на ограничение. Трудно е да ядете храна като нормално човешко същество, когато не знаете кога ще получите отново да ядете храната! Тези преживявания за хранене на обратната реакция подсилват идеята, че нямат контрол около храната и подхранват още повече страх.

Един от многото начини, по които помагам на клиентите да сключат мир със страх, е като ги науча как да готвят Със хранителни храни и ги включете в балансирани ястия. Разбирането на кулинарните употреби на различни храни може да помогне за намаляване на тревожността и показва как цялата храна има цел. Готвенето също насърчава връзка и уважение към тези храни от страх, много от които клиентите ми са яли само когато са в „режим на гуляй“, а не когато са на място да искат да забавят и да се наслаждават на храненето си. Смятам, че е особено полезно, когато клиентите се научат как да включват храни в ежедневни ястия, което също помага да се нормализира избора на храна.

Как готвенето може да ви помогне да сключите мир с хранителни храни

По -долу са някои примери за обикновени храни от страх и идеи как да ги включите в балансирани ястия. Приготвянето на храна за страх сами и включването й в храна, която има мазнини, протеини, въглехидрати и произвежда, ви дава шанс да практикувате да ядете храната си по нормализиран начин.

Пържените храни

пържените храни са невероятно често срещана храна за страх, като възприемането на тях е мазна и високо съдържание на мазнини и калории. Разбира се, ако можехме магически да изтрием мазнини/страх от наддаване на тегло от мозъка ни, храна с високо съдържание на мазнини и калории не би била страшно нещо, но уви, това не съществува! За да сключа мир с приятелски храни, обичам да научавам клиентите си как правилно да пържат храна. Когато маслото е между 350-375 градуса F, то създава уплътнение между маслото и храната, така че много малко масло всъщност да се абсорбира и прави пържената храна супер хрупкава и изобщо не е мазна.

Сега, ако вашата кухня няма най-голямата вентилация като моята, дълбокото пържене вкъщи може да не е подходящо, без да се откаже от пожарната аларма. Ето защо често готвя със замръзнали пържени храни, като пържени картофи, пилешки оферти или пържени морски дарове. Тъй като повечето хора ядат пържени храни, когато импулсивно получават бързо хранене или излизат да ядат или просто нагряват случайни замразени пържени храни и я ядат сама, обичам да преподавам начини да ги включа в прочетете пълната информация тук балансирани ястия. Няколко примера, които споделих наскоро в IG, използвайки продуктите на Seapak (мой клиент), е тази салата от Calamari и тази вечеря с лист за скариди от пуканки. Когато мозъкът ви категоризира храната като „добра“ и „лоша“, е лесно да се изработят ястия около тези двоични файлове. Включването на пържени храни в балансирани ястия ви позволява да практикувате „ядене в средата.“

салата от каламари с препечени бадеми, шалот, чери домати и романо дресинг!

Пица

Pizza е толкова забавно нещо, за да научите как да правите у дома! Това е наистина лесно да се направи с купено от магазина тесто, но с цялото ни карантинно печене може да искате да опитате любимото ми тесто за пица без колебания. Да го направиш сам е наистина готин експеримент в научаването на значението на глутен, протеина в пшеницата, който придава на тестото му разтягане. За да накарате пицата да се чувства като планирана храна, може да е полезно да я сервирате със гарнитура, като забавна салата (тази нарязана салата е любима за сдвояване на пица) или печени зеленчуци.

Барбекю пилешка пица с лесна салата за салата за салата!

вегетарна пица и антипаста салата от любимата ми (Columbia ниво) NY в стил пица

сладкиши

Закуската е чудесна възможност да се нормализират сладкиши като част от хранене. Сдвоете сладка закуска, като кифла или канелена ролка, с плодове и бъркани яйца за балансирано хранене. Тъй като през повечето време сладкиши се ядат сами, като закуски или през нощта, това може да бъде ситуация на хранене, при която има по -голяма уязвимост към бинг. Включването им на закуска ви позволява да изграждате комфорт със сладки по начин, който често се чувства по -безопасен за онези, които имат история на хапване с сладкиши със сладкиши.

бекон

Беконът е толкова вкусна ароматизираща съставка! Обичам да солирам няколко парчета нарязан бекон и да правя мазнините, за да готвя зеленчуци, например зелен фасул или зелени, като тази рецепта за горчица с горчица с бекон. Натрошеният бекон също е един от любимите ми видове „супа bling“, забавни, вкусни гарнитури, които можете да добавите към супи, за да ги обличате.

Contents