banner

We love to create unique, successfull templates for your websites

countdown Timer Expired

Days
Hours
Minutes
Seconds
Öregedésgátló hatása lehet, és potenciálisan meghosszabbíthatja az élettartamot

Öregedésgátló hatása lehet, és potenciálisan meghosszabbíthatja az élettartamot

📢 KÜLÖNLEGES AJÁNLAT: Iratkozzon fel és takarítson meg 15 dollárt a Wonderfeel rendelésből!

2. Resveratrol

Adagolás: 1 g naponta, reggel.

Dr. Sinclair resveratrol-kezelése napi 1 g-os napi adagot tartalmaz reggel. A rezveratrol bizonyos növényekben, például szőlőben, áfonyában és szilvában természetesen megtalálható vegyület. Dr. Sinclair szerint a rezveratrol és az NMN kiegészítik egymást. A rezveratrol aktiválja a sirtuinokat. A sirtuinok öregedésgátló gének, amelyek őrzik és védik DNS-ünket, de tevékenységük NAD+-függő.

Az állítólagos előnyök a következőket tartalmazzák: az öregedésgátló gének expressziójának ösztönzése, az optimális mitokondriális működés és az inzulinérzékenység elősegítése, az egészséges glükózszint megőrzésének elősegítése és az egészséges gyulladásos válasz támogatása.

📢 KÜLÖNLEGES AJÁNLAT: Iratkozzon fel és spóroljon 15%-ot Purovitalis resveratrol árából!

3. Metformin

Adagolás: 800 mg, este.

Vannak bizonyítékok arra vonatkozóan, hogy a 2-es típusú cukorbetegség (T2D) elleni gyógyszer, a metformin megnöveli az élettartamot számos állatmodellben, beleértve az emlősöket is. A metformin kezelés alatt álló cukorbetegek tovább éltek, mint azok, akik nem.

Mivel azonban a metformin vényköteles gyógyszer, először konzultálnia kell orvosával. A metformin átmenetileg hasmenést és gyomor-bélrendszeri fájdalmat is okozhat, de ez általában néhány hét múlva elmúlik.

Dr. David Sinclair metformin fogyasztása javítja inzulinérzékenységét és fenntartja a jól szabályozott vércukorszintet. A kutatások azonban azt mutatják, hogy a metformin csökkentheti a testmozgás előnyeit, ezért az edzés napjaiban kihagyja a metformint.

Mit mondott David Sinclair a metforminról?

Dr. Sinclair interjúi, előadásai és „Élettartam: Miért öregszünk és miért nem kell” című könyve szerint a metformin:

  • Öregedésgátló hatása lehet, és potenciálisan meghosszabbíthatja az élettartamot.
  • Kimutatták, hogy javítja az inzulinérzékenységet és csökkenti a vércukorszintet, ami segíthet megelőzni vagy kezelni a 2-es típusú cukorbetegséget.
  • Előnyökkel járhat a rák megelőzésében és kezelésében, bár további kutatásokra van szükség ahhoz, hogy teljes mértékben megértsük ennek hatását ezen a területen.
  • Előnyös lehet a szív- és érrendszer egészsége szempontjából, beleértve a szívbetegségek kockázatának csökkentését.
  • Mellékhatásai is lehetnek, például gyomor-bélrendszeri kellemetlenség vagy egy ritka, de súlyos állapot, az úgynevezett tejsavas acidózis, különösen veseproblémákkal küzdőknél, bár a metformin általában biztonságos és jól tolerálható.

4. D3-vitamin

Adagolás: ideális esetben 4000-5000 NE naponta.

A D-vitamin növelheti a hosszú élettartamot és csökkentheti számos öregedéssel összefüggő rendellenesség kockázatát. A D-vitamin hiányát szívbetegségekkel, 2-es típusú cukorbetegséggel, autoimmun rendellenességekkel és Alzheimer-kórral hozták összefüggésbe.

A D-vitamin nélkülözhetetlen számos gén aktiválásához, amelyek fontos szerepet játszanak az egészségben. Míg az 1 és 70 év közöttiek számára napi 600 NE, a 70 év felettieknek pedig 800 NE D-vitamin bevitele javasolt, a hosszú távú napi 4000-5000 NE D-vitamin bevitel is biztonságosnak tekinthető.

📢 KÜLÖNLEGES AJÁNLAT: Iratkozzon fel és spóroljon 50%-ot a 90 napos adagolópalackra!

5. K2-vitamin

Adagolás: ideális esetben 180-360 mikrogramm naponta.

Az alacsony K-vitamin státuszú időseknél az életkorral összefüggő csökkenés figyelhető meg. A K2-vitamin számos előnye közé tartozik a jobb bőrminőség, a csontok erősödése, a mitokondriális funkciók javulása és a jobb érrendszeri egészség. A napi 180 és 360 mikrogramm közötti K2-vitamin adag standard, míg bizonyos betegségekben, például csontritkulásban szenvedő betegeknek ennél magasabbra is szükségük lehet.

6. Statin

Adagolás: a legutóbbi állapot ismeretlen.

A sztatin, egy másik vényköteles gyógyszer, jól ismert a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében az LDL (alacsony sűrűségű lipoprotein) koleszterin, a jól ismert rossz koleszterin szintjének csökkentésével. Valójában azok az emberek, akiknél nagy a szív- és érrendszeri betegségek kockázata, jelentősen csökkentik a betegségek kockázatát a sztatinkezeléssel.

Nem minden sztatin rendelkezik öregedésgátló tulajdonságokkal, és a sztatinbevitel olyan káros hatásokkal jár, mint a myopathia. A szimvasztatin egy olyan sztatin, amely úgy tűnik, hogy képes meghosszabbítani az élettartamot, míg más sztatinoknak nincs ilyen hatása. Azonban a szimvasztatint (40 mg) szedő betegek akár 50%-ánál myopathia alakulhat ki.

7. Alacsony dózisú aszpirin

Adagolás: 83 mg naponta.

Az aszpirint különösen a szívinfarktus, a gyulladás, sőt a rák kockázatának csökkentésére használják.

Az Annals of Oncology által közzétett adatok szerint az aszpirin 22-38%-kal kevesebb máj-, hasnyálmirigy-, nyelőcső-, gyomor- és vastagbélrákot okoz. Kolorektális rákban 10%-os kockázatcsökkenést figyeltek meg 75-100 mg/nap, és 35%-os kockázatcsökkenést 325 mg/nap mellett.

Eközben egy csaknem 20 000 válaszadó részvételével végzett klinikai vizsgálat kimutatta, hogy az alacsony dózisú aszpirin bevitele egészséges időseknél (≥65 év felettiek) nem csökkenti szignifikánsan a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, és nem hosszabbítja meg a rokkantságmentes túlélést, de még magasabb arányt is eredményez. vérzés.

Ezért, mivel az aszpirin károsíthatja a gyomrot és jelentős vérzést okozhat, az aszpirin használatát orvosnak kell felírnia.

8. Alfa-liponsav (ALA)

Adagolás: a legutóbbi állapot ismeretlen.

Az alfa-liponsavról Dr. David Sinclair megjegyzi, hogy aktiválhat bizonyos sejtpályákat, amelyek részt vesznek az anyagcserében és az energiatermelésben, amelyek fontos szerepet játszanak az optimális működésben és az öregedéssel összefüggő betegségek elleni védelemben.

Az ALA egy antioxidáns, amely természetesen megtalálható a spenótban, a burgonyában, a brokkoliban, a vesében és a májban. Az ALA csökkentheti az LDL- és összkoleszterinszintet, ami megakadályozza az elhízást és a szívproblémákat, valamint enyhíti az idegrendszeri kellemetlenségeket cukorbetegeknél.

Némi izgalom mutatkozott az ALA öregedési folyamat lelassítására irányuló képességével kapcsolatban, különösen, ha acetil-L-karnitinnel (ALCAR) párosul. Az ALA öregedésre és élettartamra gyakorolt ​​hatására vonatkozó adatok azonban ellentmondásosak. Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy az ALA meghosszabbíthatja bizonyos fajok élettartamát, míg mások arra a következtetésre jutottak, hogy nem befolyásolja a hosszú élettartamot.

9. Koenzim Q10 (coQ10)

Adagolás: a legutóbbi állapot ismeretlen.

A Q10 koenzim egy újabb antioxidáns, amely fokozza a mitokondriális teljesítményt. Úgy gondolják, hogy a CoQ10 meghosszabbítja az élettartamot, mivel közvetlenül befolyásolhatja számos öregedésben és gyulladásban szerepet játszó gén expresszióját, és a coQ10-kiegészítés a Q10 hiányos állatmodellekben hasznosnak bizonyult öregedésgátló kezelésként, különösen magas oxidatív stressz esetén.

Vannak azonban bizonyítékok arra is, hogy mint a túl kevés, a túl sok coQ10 felnőtteknél is káros lehet. Összességében azonban a Q10-koenzim-kiegészítés ellentmondó adatokkal rendelkezik, mint öregedésgátló kezelésről. Az állatkísérletekkel kapcsolatos különböző tanulmányok eltérő következtetéseket vonnak le: késleltetheti vagy elősegítheti az öregedést, vagy egyáltalán nem befolyásolja az élettartamot. Normál fiziológiás körülmények között a hosszan tartó Q10 kognitív károsodást is indukált egerekben.

📢 KÜLÖNLEGES AJÁNLAT: Ingyenes kiszállítás Botanic Choice +50 USD rendelés esetén!

10. Spermidin

Adagolás: 1 mg naponta, reggel.

Az olyan táplálékforrásokban, mint a kéksajt, a szója, a kagyló és a gomba bővelkedik, a spermidin számos hosszú élettartamot és egészségügyi biomarkert javíthat.

Öregedésgátló hatása az autofágiát indukáló fő képességéhez kapcsolódik, amely egy olyan sejtmechanizmus, amely alkalmazkodik a stresszhez és a károsodáshoz, amely beindítja a sejt helyreállítását és a sejt bizonyos részeinek megfiatalítását.

A jól publikált módon a spermidin megnövelheti az élettartamot számos állatmodellben, és késlelteti az ember öregedését.

Ne feledje, hogy a legjobb, ha a táplálékkiegészítőket liposzómás formában szedi, hogy elkerülje a tápanyagvesztést az emésztés során. A Purovitalis Spermidine Fusion kapszulák például a liposzómális spermidin, cink és B-vitaminok egyedülálló keverékét kínálják az autofágia folyamatok aktív támogatására.

📢 KÜLÖNLEGES AJÁNLAT: Iratkozzon fel és spóroljon 15%-ot Purovitalis spermidine árából!

11. Kvercetin és fisetin

Adagolás: 500 mg naponta egyszer, reggel.

A kvercetin és a fisetin a vízben oldódó növényi vegyszerek széles családjába tartoznak, amelyeket flavonoidoknak neveznek. A flavonoidokat az emberi szervezet nem termeli, de nagy mennyiségben megtalálhatók a színes nadrágokban (piros, zöld és kék árnyalatú gyümölcsök és zöldségek).

Az öregedés az elöregedett sejtek felhalmozódását okozza, a régi sejtek, amelyek már abbahagyják a szaporodást, de nem pusztulnak el, amikor kellene, ezért „zombi sejteknek” nevezik őket.

Ennek eredményeként felhalmozódik, és elősegítheti a gyulladást is, amely felgyorsítja a degenerációt. Szenolitikumként – az öregedő sejteket elpusztító vegyületek egy osztályaként – a kvercetin és a fisetin hatékonyan eltávolíthatja az öregedő sejteket, ahol a fiszetin erősebbnek tűnik. Az Aging-ben publikált tanulmányban a fisetin az öregedő sejtek körülbelül 70%-át eliminálta.

📢 KÜLÖNLEGES AJÁNLAT: Iratkozzon fel és takarítson meg 5%-ot a Renue by Science TMG kapszulák árából!

12. TMG (trimetil-glicin vagy betain)

Adagolás: 500-1000 mg naponta.

A TMG, egy glicin aminosav, amelyhez három metilcsoport kapcsolódik, természetesen megtalálható a szervezetben. A metilcsoportok 1 szén- és 3 hidrogénatomból (CH3) álló kis molekulák, amelyek számos fontos molekulánkhoz, például DNS-hez, fehérjékhez és másokhoz kapcsolódnak, hogy biztosítsák vagy megtartsák a megfelelő funkciót.

A DNS-metiláció rendkívül fontos. Összefügg a biológiai életkorral, pontosabban az epigenetikai életkorral. A DNS metilációja szabályozza a gének aktiválását és dezaktiválását, és ezt szigorúan szabályozni kell. Metilcsoportok nélkül a károsodással vagy akár rákkal összefüggő gének aktiválódhatnak, ami súlyos egészségügyi következményekkel járhat.

Ahogy öregszünk, metilkészleteink kimerülnek, ami hozzájárulhat az öregedéssel összefüggő betegségekhez, amelyeket az emberek tapasztalnak. Mivel a TMG metil-donor, a TMG bevitele megelőzheti ezeket a szörnyű következményeket, és elősegítheti a hosszú élettartamot az egészséges állapot megőrzésével vagy helyreállításával.

Eközben a szervezet elterjedt NAD+ igénye nikotinamid képződését okozza, amelyet el kell távolítani. Ennek módja a nikotinamid metilációja, hogy a vesék megszabaduljanak tőle. A TMG-vel biztosítható, hogy a szervezet metilszintje elegendő legyen.

Napi 500-1000 mg a standard TMG-dózison belül van kiegészítésként.

További információért látogasson el a active keto gummies official oldalra.

Contents