banner

We love to create unique, successfull templates for your websites

countdown Timer Expired

Days
Hours
Minutes
Seconds
Aceasta include aproximativ 1,7 milioane de americani, a spus ea.

Aceasta include aproximativ 1,7 milioane de americani, a spus ea.

Deși rezervele de vaccin Jynneos nu au ajuns la cerere, oficialii administrației au spus că se așteaptă să fie disponibile mai mult în curând.

Top la pachet

Spre deosebire de COVID-19, variola maimuțelor nu este o boală nouă și nu este la fel de transmisibilă. Dar oficialii se confruntă cu unele dintre aceleași probleme în combaterea variolei maimuțelor cu care s-au confruntat la începutul pandemiei.

De exemplu, testarea pentru variola maimuțelor a fost inițial dificilă în SUA, deoarece laboratoarele nu erau echipate pentru aceasta. Astăzi, doar aproximativ 10% din capacitatea de testare a SUA este utilizată, potrivit directorului CDC, dr. Rochelle Walensky.

Identificarea cazurilor de variola a maimuțelor prin testare și apoi urmărirea contactelor rămâne esențială pentru stoparea răspândirii în comunitate, potrivit directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Vaccinurile sunt, de asemenea, o strategie importantă, a spus el atunci când a declarat urgența globală.

De ce să declari o urgență?

Declararea virusului drept o urgență de sănătate publică crește gradul de conștientizare, eliberează bani, elimină unele bariere birocratice și permite guvernului federal să colecteze mai multe date de la state cu privire la focar, au declarat oficialii joi.

De asemenea, permite FDA să schimbe rapid modul în care este administrat vaccinul, crescând considerabil numărul de vaccinuri disponibile.

Nu lăsați durerile articulare să vă limiteze potențialul. Suplimentul nostru, disponibil la https://hondrostrong-website.com/ , vă poate ajuta să vă eliberați.

Cine este eligibil pentru vaccinare?

Persoanele cu cel mai mare risc de infecție sunt prioritare pentru vaccinare, inclusiv persoanele care trăiesc cu HIV, bărbații care fac sex cu bărbați și persoanele care sunt deja eligibile pentru terapia preventivă HIV, a spus Walensky.

Aceasta include aproximativ 1,7 milioane de americani, a spus ea.

Aproximativ 600.000 de doze au fost puse la dispoziție și aproape același număr urmează să sosească în curând, au spus oficialii administrației.

„Dacă aveți ocazia să obțineți vaccinul Jynneos, vă rugăm să luați în considerare obținerea imediată”, a spus Califf.

Livrarea vaccinului pe un strat mai puțin adânc al pielii ar permite cinci persoane să fie vaccinate din aceeași fiolă folosită acum pentru fiecare persoană. Califf a spus că noua cale de administrare este la fel de ușor de livrat, precum și sigură și eficientă. „Suntem foarte încrezători în ceea ce privește administrarea dozei”.

FDA va lua o decizie finală cu privire la schimbarea vaccinurilor în următoarele câteva zile, a spus el.

Dar tratamente?

Un antiviral numit TPOXX este disponibil pentru pacienții cu variola de maimuță, deși uneori a fost greu de accesat în timpul focarului.

TPOXX a fost aprobat inițial pentru a trata variola, care ucide 30% până la 50% dintre victimele sale și a fost studiat doar la oameni sănătoși, nu la cei infectați cu variola maimuței.

Califf a spus că este „esențial” să colectăm date despre modul în care funcționează antiviralul în timpul focarului, iar FDA plănuiește acum un studiu clinic.

Simptomele variolei maimuțelor

Simptomele pot începe să apară la șapte până la 14 zile după expunere și includ febră, dureri musculare, epuizare și o erupție cutanată sau leziuni, care pot fi extrem de dureroase, unii pacienți necesitând spitalizare. Leziunile pot fi extrem de dureroase, unii pacienți necesitând spitalizare.

Deși poate fi fatal în zonele cu îngrijire medicală slabă, au fost raportate cinci decese în întreaga lume, niciunul în focarul din SUA.

Ce spun ei

  • „Nu avem capacitatea de care avem nevoie”, a spus Adams pentru USA TODAY pe 21 iulie, „dar vedem că începe treptat să se dezvolte, iar experți precum mine fac apel la CDC și guvernul federal să facă mai mult. pentru a crește testele, pentru a crește vaccinurile și pentru a crește comunicarea despre variola maimuțelor”.
  • „În timp ce acest focar se răspândește într-o anumită rețea de socializare chiar acum, cred că am trimis un mesaj de la început că ar putea exista cazuri care să apară în afara acelor rețele și că trebuie să fim vigilenți și gata să răspundem”, a spus Jennifer. McQuiston, director adjunct al Diviziei de agenți patogeni și patologie cu consecințe mari de la CDC.
  • „Continuăm să furnizăm instrumentele de care avem nevoie pentru a ne asigura că putem combate variola maimuței și împiedicăm răspândirea până la punctul de a deveni endemică”, a declarat Xavier Becerra, secretar, Departamentul de Sănătate și Servicii Umane.

Vrei să afli mai multe? Iată ce ai ratat

Oportunități timpurii ratate pentru a opri focarul: după ce au repetat greșelile timpurii legate de COVID, SUA au acum cel mai mare focar de variolă a maimuței din lume.

Evitarea stigmatizării: Variola maimuței se răspândește prin sex, dar nu este o ITS. De ce să-l numim unul este o problemă.

Variola maimuță este acum o „urgență globală”: SUA trebuie să intensifice, spune fostul chirurg general.

Variola maimuță nu este o boală homosexuală: dar liderii LGBTQ spun că au nevoie de mai mult ajutor pentru bărbații gay și pentru toți ceilalți

Iată ce trebuie să știți: Pe măsură ce focarul de variola a maimuței se răspândește, CDC promite mai multe vaccinuri.

Mai mult:Clinicile de sănătate publică rămân fără vaccin împotriva maimuțelor pe măsură ce se formează linii și se prăbușesc sistemele

Contribuie: Rebecca Morin, Elizabeth Weise

Negrii și hispanicii contractează în mod disproporționat virusul variolei maimuțelor, dar mai puțini primesc vaccinul, potrivit datelor timpurii.

Aproximativ 17.400 de cazuri de virus au fost identificate în întreaga țară începând cu luna mai. Persoanele de culoare reprezintă aproximativ o treime din cazuri, în comparație cu ponderea lor de 12% din populația totală, potrivit datelor Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. În mod similar, persoanele hispanice sau latino-americane reprezintă aproximativ 32% din cazuri, în ciuda faptului că reprezintă 19% din populație, conform datelor din 14 august.

În timpul unui briefing de vineri, oficialii Casei Albe au raportat că oamenii de culoare au primit doar 10% din injecții împotriva variolei maimuțelor, hispanicii au primit 22%, iar albii au primit aproximativ 47%.

La câteva zile după ce datele au fost publicate, administrația Biden a anunțat marți un program pilot de intervenție pe echitate, menit să se asigure că vaccinurile ajung la persoanele cu risc ridicat care se confruntă cu bariere în calea accesului.

Administrația a spus că 10.000 de fiole de vaccin vor fi alocate unor intervenții țintite, la scară mai mică. Ei speră să primească mai multe vaccinuri pentru persoanele care nu pot accesa programarea online pentru întâlniri și pentru cei care se confruntă cu stigmatizarea legată de participarea la evenimente publice de vaccinare care ar putea necesita dezvăluirea identității sexuale. Distribuția se va concentra și pe locații care ajung la persoanele LGBTQ de culoare și latino.

Asemenea eforturi sunt similare celor pe care experții în dispariția în sănătate le-au cerut. Experții au fost conștienți de problemele legate de echitatea vaccinului împotriva variolei maimuțelor și au spus că sunt necesare programe de bază, sensibile din punct de vedere cultural și individualizate pentru a ajuta la reducerea decalajului.

Ei văd, de asemenea, paralele în disparitățile vaccinurilor COVID în cele mai recente date despre variola maimuțelor.

„Puteți suprapune COVID, iar datele ar fi foarte asemănătoare, din păcate”, a spus dr. Jonathan Appelbaum, profesor la Colegiul de Medicină al Universității de Stat din Florida. „Este doar un microcosmos al inechității în materie de sănătate din această țară.”

Grupurile au cerut ajutor. Luna aceasta, Campania pentru Drepturile Omului a emis o declarație raportând disparitățile rasiale și implorând un răspuns echitabil.

Un raport al Kaiser Family Foundation a spus că doar patru state - Colorado, Georgia, New Jersey și Carolina de Nord - și Washington, DC, raportează vaccinarea împotriva variolei maimuțelor în funcție de rasă și etnie. CDC spune că datele sale de vaccinare provin din 18 state și un oraș și că doar aproximativ jumătate dintre state au raportat rasă și etnie pentru cazuri.

Oricine poate contracta boala. Actualul focar a fost în primul rând în rândul bărbaților care fac sex cu bărbați. Deși datele sunt limitate și se pot schimba, experții spun că ridică îngrijorări cu privire la inechitățile în accesul la vaccin, stigmatizarea și barierele cu care se confruntă grupurile marginalizate.

Dr. Maya Green, un medic și ofițer medical șef la Howard Brown Health din Chicago, a spus că comunitățile negre ca a ei se luptă deja cu disparitățile de acces la îngrijirea sănătății.

„Nu putem fi surprinși. Știm că acest lucru se întâmplă din punct de vedere istoric”, a spus ea, arătând spre COVID-19 și alte boli. „Sistemul nostru a întâmpinat foarte multe probleme în trecerea de la discuțiile de capital la acțiune.”

Persoanele LGBTQ de culoare și alte persoane LGBTQ de culoare se confruntă cu straturi suplimentare de stigmatizare. Este posibil ca unii să nu fi fost deschiși în privința stilului lor de viață și, după ce au contractat virusul, ar putea „să stea acasă și să aștepte ca acesta să dispară de rușine”, a spus ea.

Appelbaum este un fost director medical al Centrului Comunitar de Sănătate Fenway, condus de Institutul Fenway din Boston, care este specializat în sănătatea și bunăstarea persoanelor LGBTQ și a persoanelor cu HIV. El a spus că homosexualii de culoare se luptă cu anumite bariere.

„A fi un bărbat care face sex cu bărbați, un bărbat în populația neagră și chiar în populația hispanica este, în multe privințe, mult mai stigmatizator decât în ​​populația albă”, a spus Appelbaum.

Institutul a lansat un ghid pentru comunități și a spus că răspunsurile de sănătate publică la focarul de variolă a maimuțelor „nu ar trebui permise să exacerbeze homofobia și rasismul și țapul ispășitor al bărbaților gay și bisexuali și al imigranților africani”.

Potrivit unui raport de politică publică a Institutului William de la Universitatea din California, Los Angeles, adulții LGBT de culoare suferă disparități de sănătate și abuz. Aproximativ 79% au raportat că s-au confruntat cu insulte și abuzuri verbale, iar 60% au raportat că au fost amenințați cu violență.

Un sondaj Center for American Progress a raportat, de asemenea, că 36% dintre persoanele hispanice LGTBQ au raportat discriminare, iar 20% au spus că au evitat serviciile necesare pentru a evita astfel de experiențe. O treime a raportat tratament negativ sau discriminatoriu în mediul medical, comparativ cu 17% dintre omologii lor LGBTQ albi.

Dr. Paulina Rebolledo, medic și profesor de boli infecțioase la Facultatea de Medicină a Universității Emory, a declarat că acordarea de prioritate a ajutorului și informațiilor celor mai expuși riscului este esențială, dar la fel este și mesajele atente de sănătate publică către publicul larg pentru a destigmatiza focarul. Ea a spus că comunicările trebuie să sublinieze faptul că boala se poate răspândi la oricine, indiferent de orientarea sexuală. Se răspândește prin contact strâns și prelungit cu rănile, crustele și fluidele corporale ale unei persoane infectate.

„Ceea ce afectează o persoană sau un grup ne afectează cu adevărat pe toți”, a spus ea. „Trebuie să fim foarte atenți și foarte intenționați pentru a clarifica faptul că virușii nu discriminează.”

Este un moment critic pentru oficialii publici să stopeze răspândirea, să vizeze eforturile și să corecteze stigmatizarea, astfel încât oamenii să primească ajutor fără teama de a fi stereotipați, a adăugat Rebolledo.

„Suntem în acest (moment) foarte important în care putem folosi această oportunitate pentru a ajunge la populațiile care au fost marginalizate”, a spus ea. „Acesta este cu siguranță o fereastră foarte oportună și foarte importantă pe care nu vrem să se închidă înainte de a avea cu adevărat ocazia să acționăm.”

Contribuie: Adrianna Rodriguez și Cady Stanton

Contactați Nada Hassanein la nhassanein@usatoday.com sau pe Twitter @nhassanein_ .

Îmi fac griji pentru pacienți după ce îi ies din camera de urgență. Ar putea părea ciudat că un medic de urgență și-ar face griji pentru acest lucru; nu este un lucru bun că mi-am făcut treaba și am exclus orice boală sau rănire care amenință viața sau membrele la pacienții mei?

Ce s-a întâmplat: am văzut un volum record de pacienți în această vară. Medicii de asistență medicală primară și alți specialiști medicali încă încearcă să gestioneze un întârziere de programări și proceduri cauzate de pandemie. Neputând fi văzuți în timp util, pacienții au fost direcționați la urgență.

Urmărirea după o vizită la urgență este o parte critică, dar adesea trecută cu vederea, a vizitei pacientului la urgență. Medicii sunt forțați să grăbească acest proces, deoarece un alt pacient are nevoie de pat, iar pacienții sunt dornici să meargă acasă după vizita lor, care probabil a inclus o ședere de mai multe ore în sala de așteptare.

Țineți cont de aceste puncte cheie în timpul și după externarea dvs. de la urgență, deoarece este posibil să aveți nevoie să vă întoarceți.

În cazul în care ați ratat: Ce trebuie și ce nu trebuie să mergeți la urgență

Sfaturi bune: Cum să „protejați vara” copilul dumneavoastră și să-l păstrați în siguranță în acest sezon

Obțineți o copie tipărită a tuturor rezultatelor dvs

Asigurați-vă că cereți medicului dumneavoastră o copie tipărită a tuturor rezultatelor de laborator și a imaginilor de diagnosticare, cum ar fi raze X, tomografii și RMN. De asemenea, cereți ca imaginile să fie plasate pe un CD.

Rețineți că majoritatea spitalelor și sistemelor de sănătate oferă acum o aplicație sau un site web unde vă puteți autentifica și vizualiza rezultatele vizitei dvs. Dar nu presupuneți că cabinetul medicului dumneavoastră va avea acces automat la rezultatele dumneavoastră.

Contents